Af Jacob Jensen
 | 
Økonomi- og kommunalordfører, Venstre
Økonomi- og kommunalordfører

De har lovet før...

“Hos Social­demokraterne er der tryk på. Her er man i fuld gang med at brænde kampagn­e-millioner af på at love danskerne, at en social­demokratisk regering vil give i både pose og sæk, hvis altså danskerne endnu en gang viser dem den tillid, som de nu i fire år har misbrugt.”

Folketingsvalget nærmer sig med hastige skridt, og hvem ved - måske bliver dette min sidste klumme, inden danskerne skal til stemmeurnerne og afgøre, om regeringen fortjener 4 år mere. Hos Socialdemokraterne er der tryk på. Her er man i fuld gang med at brænde kampagnemillioner af på at love danskerne, at en socialdemokratisk regering vil give i både pose og sæk, hvis altså danskerne endnu en gang viser dem den tillid, som de nu i fire år har misbrugt. Det er en strategi, vi vist har set før.

Nogle husker måske Fair Forandring, Socialdemokraterne og SF's fælles skatteoplæg, som Helle Thorning stolt lagde frem på et pressemøde i 2009 og erklærede  for ”ikke er et forhandlingsoplæg til resten af oppositionen (læs: Radikale Venstre). Det, vi lægger frem, bliver skrevet ind i et regeringsgrundlag. Det er dét, vi gennemfører efter et valg”. Sådan sagde den dengang stålfaste socialdemokratiske oppositionsleder.

Nogle husker måske også betalingsringen, øremærket barsel til mænd, 40 procent billigere månedskort til offentlig transport i Hovedstaden, ingen senge på hospitalsgangene og en tilbagerulning af dagpengereformen. Løfter som blev givet inden valget, men som i dag står tilbage som symbol på den regering, som velfortjent er blevet kendt som ”løftebrudsregeringen”.

Det helt store svindelnummer var dog de løfter, som blev givet på det kommunale velfærdsområde. I Fair Løsning lovede Helle Thorning-Schmidt blandt andet to lærere i dansk og matematik, højst 24 elever i klasserne, 12 milliarder ekstra til kommunerne - og jeg kunne blive ved. I stedet er der kommet 13.752 færre offentligt ansatte fra 3. kvartal 2011 til 4. kvartal 2014, heraf 3.100 færre pædagoger i daginstitutionerne. Antal klasser med flere end 24 er steget støt fra 4.509 i 2011 til over 5.100 i 2013. Og i stedet for en check på 12 milliarder så har kommunerne modtaget et girokort på over én milliard kroner.

Og nu lover de så igen … Frem mod valget er der igen kommet gang i regeringens løftemaskine. Denne gang er det et nyt dagpengesystem, 150.000 private job, 10.000 flere indvandrere i arbejde, ingen skattestigninger for erhvervslivet, 8.000 flere offentligt ansatte i 2020, 5 milliarder kroner til grønne investeringer, og man kunne fortsætte, hvis man gad. Det gider jeg bare ikke.

Den måde, Socialdemokraterne kom til magten på i 2011, var ganske enkelt uanstændig, og Venstre vil ikke ryge med på samme galej. Derfor har vi åbent lagt frem, hvad det er, vi vil. Mærkesager som ”Det skal kunne betale sig at arbejde” og stop for de offentlige udgifter er langtfra de nemme valg. Men det er den nødvendige retning, som vi mener er den rigtige for Danmark. Det er dét Danmark, vi ønsker for fremtiden.


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57