Af Rasmus Jønsson
 | 

Dansen om Melodi Grand Prix

Der gik ikke lang tid, efter Emmelie de Forest havde sunget sejren i hus i Malmø, før kampen om, hvor næste års internationale Melodi Grand Prix skal afholdes, brød ud i de danske medier. På Rådhuset er man da selvfølgelig også interesseret i at få fingre i denne kæmpe begivenhed, der både kan skabe vækst og vil være god branding for København!     

Grand Prix-borgmester

Venstres kulturborgmester Pia Allerslev var hurtig på aftrækkeren på Facebook: 'Selvfølgelig mener jeg, det vil være fantastisk – og oplagt – at placere Melodi Grand Prix 2014 i København… Blot hvis der skulle være nogen derude, der troede noget andet…:-)'. Som det efterfølgende er blevet bemærket af flere på Rådhusets gange, må det være et meget varmt ønske for Allerslev at kunne være en del af denne begivenhed, da hun er kendt for at være meget glad for musik, dans og glamour. 

Men Københavneri i kommunen vil dog ikke endnu kaste sig ud i spekulationer om, at udsigten til Grand Prix kan få hende til at tage fire år mere i kulturborgmester-stolen. Dog vil vi følge sagen tæt, og vi vil også holde øje med, om det måske i år kan få hende til at blive ved bordet til efterårets budgetforhandlinger. For er hun ikke med i budgetaftalen, vil hun stå uden for meget af det sjove, hvis København bliver værtsby.   

Afdæmpet overborgmester 

Overborgmester Frank Jensen ser også gerne København som værtsby. Han har dog valgt en noget mere afdæmpet tilgang. Som han sagde til medierne: 'København kan levere Grand Prix-rammer med internationalt tilsnit, men det er ikke en naturlov, at næste års fest skal holdes i hovedstaden'. Den afdæmpede stil illustrerer, at Jensen er dreven, når det gælder det politiske forhandlingsspil. 

Først og fremmest er han klar over, at hver gang han kommer med en for ivrig melding i medierne, vil det koste en del millioner kroner ekstra at få fingre i arrangementet. Det er DR, der bestemmer, hvor det skal afholdes, og i år kostede Grandprixet for eksempel omkring 108 millioner, hvilket er cirka dobbelt så meget som sidste gang, det var på dansk grund. Det er penge, som DR ikke har, så det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse for en by at skulle lægge højttalere til sangdysten. Dog vil der på langt sigt være gode indtjeningsmuligheder for byen.

En anden årsag til Jensens noget afdæmpede udmelding er, at han klogelig nok ikke vil starte en krig i medierne mellem København og resten af landet. Der er mange, der mener, at København får for meget, og som ikke ser, at byen skal have patent på de store begivenheder. Et sådant slagsmål vil han ikke få noget ud af. Men hvis man nærstuderer Frank Jensens politiske habitus, er der nok ingen tvivl om, at der bag den afdæmpede facade gemmer sig et stærkt ønske om at lægge by til grandprixet. Jensen elsker store begivenheder, og det vil også være et prestigefyldt politisk projekt for den ambitiøse overborgmester. Derudover vil sådan en fest være en fantastisk start på en ny valgperiode, hvor der ellers tit er mange dumme og kedelige sager.  

Efter de første mediemeldinger går det mere seriøse lobbyarbejde nu i gang. For Københavns vedkommende bliver det et udvalg under Wonderful Copenhagen, der skal stå for det arbejde.      

Grundskyldsballade i S

En anden begivenhed, der har fået opmærksomhed på Rådhuset, er, at der er noget forvirring om Socialdemokraternes holdning til De Konservatives ønske om at sænke grundskylden. Blandt andet siger socialdemokraten, BR-medlem Jacob Hougaard, til Berlingske: 'Hvis de borgerlige går med i budgetaftalen for 2014, er der en pæn sandsynlighed for, at vi støtter forslaget om, at grundskylden fremover ikke skal stige målt i kroner og øre'. Denne holdning genkendes dog ikke i toppen af S på Rådhuset. Her ligger en fredning af grundskylden absolut nederst på prioriteringslisten. 

Hougaards udtalelse er blevet udlagt forskelligt. Nogle siger, at han er røget i et konservativt spin – andre siger, at Jacob Hougaard er helt bevidst om sin udmelding, og at han internt ikke står alene med ønsket. Det er da også værd at bemærke, at Hougaard er opstillet i Vanløses pæne villakvarter, hvor der nok er stor sympati for hans udmelding. Københavneri i kommunen vil også holde et skarpt øje med denne sags udvikling.   


Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57