Politik fra rødderne
Peter Bogh

chefkonsulent & souschef, KLs konsulentvirkshed KLK
Marie Olund

Chefkonsulent, KLs Konsulentvirksomhed, KLK
Når økonomi, lovkrav og politiske visioner skal gå op i en højere enhed på det udfordrede specialiserede socialområde, kan systematisk brug af data være en stor hjælp. Billedet her stammer fra en demonstration på Københavns Rådhus.
Foto: Finn Frandsen, Ritzau Scanpix

Tal tæller for udsatte grupper, økonomi og fair behandling

Sammen med otte kommuner har KLs Konsulentvirksomhed, KLK, udviklet en model for bedre styring af det specialiserede socialområde.

Flere end halvdelen af landets kommuner har stigende udgifter på det specialiserede socialområde (udsatte børn og unge, udsatte voksne samt personer med handicap), og endnu flere oplever problemer med at inddrage socialområdet i den årlige prioritering af kommunens udgifter forårsaget af øget pres på priser og mængder.
Derfor er vi i KL’s Konsulentvirksomhed (KLK) gået sammen med otte kommuner i et partnerskab om at udvikle en styringsmodel, der kort sagt går ud på, at der på det specialiserede socialområde er tre styringscentre. Det er ikke det samme som tre organisatoriske enheder. Det er nærmere tre logikker, der hver især har sit perspektiv på styringen af området. De tre styringscentre har hver for sig og sammen ansvaret for, at området kan styres.

De tre styringscentre er:
* Det strategisk-politiske
* Det økonomisk-finansielle
* Det socialfaglige
Traditionelt set har styring ofte et finansielt perspektiv, hvor styring af udgifterne er målet for god styring. Det er naturligvis stadig vigtigt. Men på det specialiserede socialområde kan styringen ikke alene klares med de traditionelle økonomiske redskaber. Der er brug for mere.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

It

Social & sundhed

Undersøgelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57