Af Rasmus Jønsson
 | 
....mange af de problemer, som kommunerne bokser med, når det handler om arbejdsløshed, manglende uddannelse, sociale problemer og borgeres dårlige trivsel, hænger sammen med barnets første levetid...
"....mange af de problemer, som kommunerne bokser med, når det handler om arbejdsløshed, manglende uddannelse, sociale problemer og borgeres dårlige trivsel, hænger sammen med barnets første levetid..."
Foto: Christian Djurhuus, Ritzau Scanpix (arkiv)

Børn kan overtage den politiske dagsorden

At sikre alle småbørn den tryghed og stimulation, der skal til for at lykkes i uddannelsessystemt og på arbejdsmarkedet, er en mærkesag, der kan det hele uden at være forslidt, skriver strategiblogger Rasmus Jønsson.

Rundt omkring på landets rådhuse er de nyvalgte politikere ved at komme på plads. De praktiske ting er ordnet, og der er fordelt ordførerskaber, poster og ben. Nu skal politikerne så i gang med at finde ud af, hvad de næste fire år skal gå med. Der er jo en masse pligtstof, og der er sikkert også nogle valgløfter, der skal søges indfriet.

Men skulle politikerne stå og mangle en god politisk sag, som de kan kaste sig over, ja så er det, som eksperter og forskere kalder en ”tidlig indsats”, en oplagt dagsorden at kigge nærmere på. For det er en politisk dagsorden, der er væsentlig for mange og som ikke er slidt og forudsigelig. Den berører mange ansatte og borgere i kommunen. Den rummer nyhedsværdi og taler sig ind i en større landspolitisk diskurs. Og så er det en dagsorden, hvor politikerne virkelig kan flytte noget til gavn for mange.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Børn & unge

Politikerliv

Social & sundhed

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57