Af Rasmus Jønsson
 | 
Borgerne tror fejlagtigt, at Kommunale byggeprojekter udsættes på grund af økonomi eller måske endda uvilje. Her er det de nye torvehaller i Odense, der præsenteres for politikerne.
Borgerne tror fejlagtigt, at Kommunale byggeprojekter udsættes på grund af økonomi eller måske endda uvilje. Her er det de nye torvehaller i Odense, der præsenteres for politikerne.
Foto: Michael Bager, Jysk Fynske Medier, Ritzau Scanpix

'Anlægsloftet' trænger til en makeover  

Borgerne skal vide, at der findes et anlægsloft, som sætter grænser for, hvilke planer kommunen kan gøre til virkelighed lige nu, skriver Rasmus Jønsson.

   ... borgerne tror, at deres ønsker og behov kan realiseres ved at politikerne åbner kommunekassen og finder de nødvendige ressourcer. 'Hvor svært kan det være at få noget for vores skattekroner', lyder melodien.

Det er næsten en naturlov, at borgerne har en masse ønsker til deres lokalvalgte politikere. Der mangler næsten altid en fodboldbane, en vej, en cykelsti eller en svømmehal. Der er næsten også altid et krav om at forbedre forholdene for byens ældre, skoleelever eller for de helt små børn.

Presset kan politikerne mærke mange steder fra. Det kan være over køledisken, når borgerne møder deres folkevalgte i supermarkedet. Det kan også være via underskriftindsamlinger, demonstrationer eller krav igennem medierne. 

Det er næsten også en naturlov, at borgerne tror, at deres ønsker og behov kan realiseres ved at politikerne åbner kommunekassen og finder de nødvendige ressourcer. 'Hvor svært kan det være at få noget for vores skattekroner', lyder melodien.

Sandheden er dog, at det langt fra altid er et spørgsmål om at 'finde pengene', før politikerne handler på de lokale ønsker. For mange steder i det kommunale landskab er det rigtige svar: 'Vi har pengene, men vi har også et anlægsloft, der gør, at vi ikke kan sætte flere projekter i gang'. 

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Kommunikation

Politikerliv


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57