dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
Tidligere have regeringen advaret mod, at kommunerne skulle tage imod op mod 100.000 ukrainske flygtninge. Indtil nu er der dog kommet et markant færre antal.
Tidligere have regeringen advaret mod, at kommunerne skulle tage imod op mod 100.000 ukrainske flygtninge. Indtil nu er der dog kommet et markant færre antal.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Mindre flygtningepres end ventet i kommunerne

Mindre flygtningepres end ventet i kommunerne

I mange kommuner har man forberedt sig på at tage imod og huse et meget stort antal flygtninge. Men det helt store rykind er indtil videre udeblevet.
15. maj 2022
RITZAU
RITZAU

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Mange kommuner har de seneste måneder knoklet for at forberede sig på at modtage et stort antal fordrevne fra krigen i Ukraine.

Interesseret i et abonnement? – klik her

26.512 har søgt om opholdstilladelse efter særlov

- Ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriet er der nu kommet omkring 30.000 ukrainske flygtninge til Danmark, siden krigen i Ukraine brød ud.

- Tallet er forbundet med usikkerhed, fordi et antal ukrainere kan opholde sig i Danmark uden endnu at have meldt deres ankomst til myndighederne.

- Den seneste måned er tilstrømningen af flygtninge fra Ukraine dalet. Daværende udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) udtalte således 1. april, at der efter påske kunne være mellem 35.000 og 40.000 ukrainske flygtninge i Danmark.

- Regeringen meldte ud i slutningen af marts, at der blev arbejdet ud fra et scenarie, hvor Danmark kan modtage op mod 100.000 ukrainske flygtninge.

- Ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriet er det fortsat en mulighed, omend det er blevet et mindre realistisk scenarie.

- Ifølge den seneste opgørelse har 26.512 ukrainske flygtninge søgt om midlertidig opholdstilladelse efter særloven. Heraf har 15.148 fået opholdstilladelse på nuværende tidspunkt.

- Krigen i Ukraine har varet siden 24. februar, hvor Rusland invaderede sit naboland. Lige nu er der ikke tegn på, at krigen er ved at nå en afslutning.

Kilde: Udlændingestyrelsen, Udlændinge- og Integrationsministeriet, Ritzau.

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier