Folkeskole

Venstre vil have mere kønsopdelt undervisning

Venstre mener, at folkeskolerne skal lave mere kønsopdelt undervisning. Det handler ikke om køn, men om at tage individuelle hensyn, siger skoleleder.

forfatter

Af Peter Christian Nielsen

Journalist

Her ses Lars Løkke i selskab med journalist Ask Rostrup fra DR-magasinet "Bag Borgen". Foto: Gunnar Runarsson
Her ses Lars Løkke i selskab med journalist Ask Rostrup fra DR-magasinet "Bag Borgen". Foto: Gunnar Runarsson

There is no custom code to display.

Vi-digitaliserer_sort_web_1430x200
Vi-digitaliserer_sort_web_700x500

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen var tirsdag morgen på besøg på Tagensbo Skole i det københavnske Nordvestkvarter med et kamerahold fra Danmarks Radio. Besøget var ikke en tilfældig udflugt til hverdagens Danmark. Venstre vil nemlig have mere kønsopdelt undervisning i folkeskolen, som folkeskolereformen i princippet giver mulighed for.

– Underviserne skal kunne tilrettelægge undervisningen, så der tages højde for både de superaktive drenge og de stille piger, hvis man skal blive lidt i stereotyperne, siger Karen Ellemann, der er folkeskoleordfører i Venstre.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) understregede i august, at man ikke på forhånd må udelukke elever fra valgfag på grund af køn. De ord faldt efter, at det kom frem, at flere kommuner havde oprettet valgfag “kun for drenge” og “kun for piger” i 7.-9. klasse. Karen Ellemann anerkender, at den nuværende folkeskolelov ikke giver mulighed for fuldstændig adskillelse i enkeltfag, men hun holder fast i, at mere kønsinddeling er en god idé:

– De her rammer kan være en forhindring for progressive skoleledere, der ønsker at skabe en større dynamik i undervisningen. I øjeblikket kan man ikke lave fag, der er kønsopdelt over et helt skoleår, men man kan lave forsøg med opdelt undervisning i tre til fem måneder og så vurdere effekten af det.

Skoleleder på Tagensbo Skole, Jeanne Jacobsen, kan ikke se meningen med Venstres ønske om mere kønsopdelt undervisning. Hendes erfaring er, at drenge ofte ikke kan leve op til forestillingen om at have for meget energi, og det holder heller ikke at tale om stille piger.

– Man skal diskutere børn ud fra, at de er børn og ikke deres køn. Man kan ikke opstille de her stereotyper. Jeg kan jo se, at verden ikke hænger sådan sammen. Det giver ikke mening at sige, at der skal være en type undervisning til drenge og en anden til piger, siger hun.

Læs også

Yasmin Davali: SU’en virker

1. maj 2016

Johanne Rao Jensen: Kommuner og unge har brug for hinanden

24. april 2016

Sorter efter:   nyeste | ældste | flest stemmer
Bjørk Nørgaard Andersen
Bjørk Nørgaard Andersen
12. november 2014 19:44
Det er da helt hul i hovedet! Hvis man ønsker at effektivisere undervisningen, skal man naturligvis skabe dynamik og fed undervisning for alle de forskellige børn i klasserne. Én måde at gøre det på, er ved at lave forskellige tilbud til forskellige typer elever, så alle får undervisning der er egnet til deres person. Men at lave skellet mellem drenge og piger er da fuldkommen uhensigtsmæssigt og vil for nogle børns tilfælde også have den modsatte effekt! Tager man udgangspunkt i børnenes aktivitetniveau/udadvendthed, giver det god mening at lave undervisning til henholdvis mere intro- og ekstroverte typer, så der er… Læs mere »
Jacob Lauritsen
Jacob Lauritsen
12. november 2014 19:59

Fantastisk nyhed! Dog ser jeg gerne at børn med briller får tildelt ekstra naturfag og matematiktimer, samt et obligatorisk medlemskab i den lokale skakklub. Alle indvandrerdrenge skal naturligvis fra fjerde klasse optrænes i ‘pimpning af bimmer’ og ghetto-rap. Derudover må det være en nødvendighed at alle blondiner får indlært de særlige kundskaber det kræver at tage spejl-selfies med trutmund, samt almindelig dumhed.

Nanna Mielche
Nanna Mielche
13. november 2014 1:16

Jøsses. DF har haft deres diskussioner om, hvor mange landsbytosser partiet skulle kunne rumme, og ekskluderede i sin tid nogle, for at øge partiets troværdighed. Venstre ser ud til i stedet at placere dem i partiets top. Mon ikke Løkke og Elleman efter denne brøler skulle tilbage til skolebænken og lære at blive stille piger, så vi andre kan folde de krummede tæer ud igen?

wpDiscuz

Chef til koncernstyring, økonomi og analyse i Center for Økonomi og Personale.

Vi søger en dygtig og engageret chef til afdelingen for Koncernstyring

Kompetent økonomikonsulent med interesse for Ældre- og Sundhedsområdet

Budget- og Regnskab i Ledelsessekretariatet i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Skive Kommune søger en kompetent økonomikonsulent.

Afdelingsleder til Økonomi og Løn

Til en spændende nyoprettet stilling søger Faaborg-Midtfyn Kommune en kompetent og engageret afdelingsleder til staben Økonomi og Løn.

 

 

Kommunen ApS
Gl. Strand 50, 2. sal
1202 København K
CVR: 31 88 59 57
Telefon: 33 34 60 60
Telefontid: man-tors. kl. 9 – 16, fre. kl. 9 – 15

Kunne du lide det, du læste?

Få vores gratis nyhedsbrev med nyheder, undersøgelser og opinion
Ja tak